PERSOONLIJKE BESCHERMING IN DE PETROCHEMISCHE EN CHEMISCHE INDUSTRIE

 
 
 

Persoonlijke bescherming in de petrochemische en chemische industrie

Als je dagelijks met ontvlambare en onvoorspelbare materialen werkt, heb je kleding nodig die zowel vlammenwerend is als bescherming tegen chemicaliën biedt.

DuPont begrijpt de gevaren die u loopt – mogelijk explosiegevaar, chemisch gevaar en steekvlammen – en we werken hard om continu verbeteringen aan te brengen in onze geavanceerde technologieën die operators en technici in de industrie al jaren veilig houden.

DuPont™ Tyvek®

Beschermende kleding van Tyvek® biedt een barrière tegen kleine vaste stofdeeltjes, is bestand tegen vloeibare aerosolen en is geschikt voor gebruik in verschillende olie- en gastoepassingen, waar standaard bescherming vereist is, zoals industriële schoonmaak en onderhoud. De kleding is luchtdoorlatend, licht en comfortabel om zelfs de vuilste werkzaamheden te doorstaan. De producten van Tyvek® hebben antistatische eigenschappen die ongelukken met explosies voorkomen.

DuPont™ Tychem®

Het lichte assortiment van Tychem® biedt bescherming tegen honderden vloeibare chemicaliën en zuren, van laagtoxische chemicaliën tot organische gevaren. Het is ontworpen voor verwerking van olie, bodemsanering, ontmanteling van productiefabrieken, industriële schoonmaak en onderhoud, schoonmaak van tanks en olietankers, schoonmaak van lekkages en ongelukken, de gassector, typische toepassingen in de chemische industrie of waar bescherming tegen biologisch gevaar is vereist. Producten van Tychem® hebben ook antistatische eigenschappen voor meer veiligheid in zones waar explosies kunnen voorkomen.

DuPont™ Nomex®

De vlammenwerende eigenschappen van Nomex® zijn inherent aan de moleculaire structuur van de vezel en worden niet chemisch toegevoegd, waardoor ze niet verdwijnen na wassen of slijtage. Kleding gemaakt van Nomex® vezels zijn comfortabel, luchtdoorlatend en bestand tegen scheuren en slijtage. De kleding is ook een uitstekende investering, omdat de thermische bescherming geïntegreerd is en na verloop van tijd niet verdwijnt door wassen of slijtage.

Nomex® biedt niet alleen geïntegreerde vlammenwerende eigenschappen, maar de meeste Nomex® oplossingen bevatten ook een permanent antistatische vezel. Elektrostatische ontlading kan vonken met genoeg energie genereren om omringende dampen, aerosoldeeltjes of ontvlambare vloeistoffen of stofdeeltjes te doen ontvlammen, wat kan leiden tot een explosie. De antistatische eigenschappen van de kleding zijn dan ook cruciaal bij het beschermen van werknemers in gevaarlijke omgevingen.

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen