DuPont optimaliseert veiligheid om kwaliteit en succes te garanderen

Case Study
Case Study
Rohm and Haas maakt veiligheid van werknemers mogelijk met DuPont Personal Protection
 
 
 

Rohm and Haas, een wereldwijde leider in speciale materialen heeft voor DuPont gekozen voor persoonlijke bescherming op de 70 hectare grote locatie in de Franse Elzas.

Bij Rohm and Haas is het beschermen van werknemers die volgens Seveso II (hoge drempel) werken een dagelijkse prioriteit. Rohm and Haas ontwerpt, ontwikkelt en produceert sinds 1958 additieven voor plastics, verf en coatings.

De coördinator gezondheid en veiligheid, Jean-Marc Hennard, heeft een enorme verantwoordelijkheid en moet zorgen dat elke operator van de beste beschermende kleding en accessoires is voorzien. Dit is vooral belangrijk bij activiteiten op de pompinstallatie met vaten met azijnzuur of bij de zone waar de tankers lossen en waar grote hoeveelheden grondstoffen aan de tanks ter plaatse worden geleverd.

Rohm and Haas is nauwgezet in het beschermen van werknemers en instructies worden nauwkeurig opgevolgd. DuPont werd gevraagd om de veiligheid te optimaliseren en er werden veel criteria meegenomen en onderzocht: beschikbaarheid van overalls, deelname in meetings en veilgheidsbeoordelingen, uitvoering van risicoanalyses en direct onderzoek van werkplekken, beschikbaarheid van onderzoek naar vloeistofdichtheid, advies bij het kiezen van geschikte kleding, training en informatie voor veiligheidsmanagers en gebruikers.

Bescherming door de producten van Tychem®

Voor overalls die na gebruik worden weggegooid koos Rohm and Haas voor de producten van Tychem®, die effectieve bescherming bieden tegen opspattende vloeistoffen, en vooral Tychem® F, die superieure mechanische sterkte combineren met een innovatief ontwerp. De overalls worden in een speciale zone bewaard en zijn beschikbaar in drie maten: L, XL en XXL, en het gebruik is gecodeerd volgens een tabel waarop elk gevarenniveau is geclassificeerd van 0 tot 4.

In de zone waar grondstoffen worden gepompt, wordt elk vat geaard en het beschermkapje en de borgmoer worden verwijderd. De operator, met Tychem® F overall aan, plaatst de pompstang in het vat en de vloeibare chemische substantie wordt naar een productie-unit gezogen.

De operator, nog steeds met Tychem® F overall brengt het lege vat met een pompwagen naar een afgebakende zone, waar het vat met hogedrukspuit wordt gereinigd. Nadat het vat is leeggepompt en gereinigd, trekt de operator de overall uit, die dan vernietigd wordt.

Een andere lastige, risicovolle fase is het vervoer van de chemicaliën van de tankers naar de tanks. Uitgerust met een Tychem® F overall sluit de persoon die verantwoordelijk is voor deze activiteit de pijp aan op de tanker en de opslagtank.

Onderhoudspersoneel in de productie-unit van Rohm and Haas in Lauterborg draagt ook DuPont overalls van Tychem® F en leeft dezelfde strikte veiligheidsvoorschriften na.

"Het veiligheidsteam doet regelmatig technisch onderzoek naar de beschermende overalls. Om volledig geaccepteerd te worden door de operators moet beschermende kleding zowel comfortabel zitten als eenvoudig aan te trekken zijn. Voor veiligheidspersoneel moet de kleding ook aan meerdere criteria voldoen en optimale bescherming tegen verschillende chemicaliën garanderen. Het assortiment overalls van Tychem® voldoet aan alle criteria van het bedrijf"

Massale productie van polymeren

In Lauterborg, de grootste locatie van het bedrijf buiten de VS, produceert Rohm and Haas technische hulpstoffen en schokbestendige modificators voor de verbetering van PVC en andere plastics, vooral in de verpakkings-, auto- en bouwsector. Op deze locatie worden ook polymeren op emulsiebasis geproduceerd die worden gebruikt in lak, decoratieverf, digitale beeldvorming en de productie van leer, papier en geweven en niet-geweven textiel.

 

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen