Interview met de heren Barbinek en Guillaud, inkopers bij Ledoux

Case Study
Case Study
Ledoux en Tyvek® overalls
 
 
 

De werknemers van het Franse bedrijf Groupe Ledoux gebruiken Tyvek® overalls tijden hun dagelijkse werkzaamheden. In dit interview vertellen inkoopmanagers Morgen Barbinek en Maurice Guillaud waarom zij voor Tyvek® overalls kozen om hun werknemers te beschermen.

Journalist: Goedemorgen, als inkopers voor een industrieel bedrijf dat actief is in ontwerp, renovatie en onderhoud kozen jullie voor overalls van Tyvek®. Bij welke omstandigheden is de bescherming van DuPont™ Tyvek® overalls vereist?

Maurice Guillaud: Een van onze taken is het renoveren van machines in auto- en spoorwegfabrieken. We zijn verantwoordelijk voor het ontmantelen, beoordelen, repareren en monteren van deze machines.

Na jaren in bedrijf te zijn geweest, kunnen machines extreem vervuild zijn door stof en vloeistoffen. Daarom trekken onze technici, voordat ze hun werkzaamheden beginnen, Tyvek® overalls aan. Het is makkelijker om een nieuwe overall aan te trekken dan werkkleding te wassen, zeker als je je soms wel twee keer per dag moet omkleden. Onze technici dragen deze overalls voor zware werkzaamheden waarbij ze snel heel vies kunnen worden en de overalls beperken hen niet in hun bewegingen.

Morgan Barbinek: Bij het ontwerpen van speciale machines beginnen we met niets en ontwerpen we tools om onderdelen te maken (voor de auto- en luchtvaartindustrie) die elke dag worden gebruikt voor het bewaren, verwerken en verpakken van voedsel of medicijnen. Soms moeten we met speciale standaarden en producten werken, en daar komt de Tyvek® overall goed van pas, omdat deze optimale bescherming biedt tegen opspattende vloeistoffen, zonder dat de bewegingsvrijheid voor de gebruiker wordt beperkt.

We gebruiken Tyvek® overalls ook voor algemenere toepassingen, zoals schoonmaken en onderhoud, maar ook voor het verven van onze onderdelen. Tyvek® overalls zijn soepel en waterafstotend, zodat gebruikers complete bewegingsvrijheid hebben en niet nat worden. Bovendien zijn de overalls licht en wegwerpbaar, waardoor ze ook geschikt zijn voor werkzaamheden op andere locaties, wat een groot voordeel is.

Journalist: Er zijn nog andere merken; vanwaar de keuze voor overalls van Tyvek®?

M.G & M.B: We gebruiken circa honderd overalls per jaar. We hebben goedkopere alternatieven geprobeerd, maar onze technici waren telkens ontevreden: ze zijn te stijf, scheuren te snel of het elastiek in de mouwen, enkels en capuchon is te los of niet stevig genoeg. Tegelijkertijd bleken de overalls te dik, te heet, te zwaar en ga zo maar door. Daarmee is de keuze voor beschermende overalls van Tyvek® gerechtvaardigd. Omdat we volgens verschillende industriële standaarden werken, waaronder ISO 9001, hebben we bovendien ons verantwoord inkoopbeleid hierop aangepast. Dat het materiaal dat wordt gebruikt voor Tyvek® overalls in Europa wordt geproduceerd, was een andere reden die van invloed was op onze keuze.

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen