DuPont traint nieuwsploegen in bescherming tegen biologische gevaren

Case Study
Case Study
DuPont traint Londense nieuwsploegen in bescherming tegen biologische gevaren
 
 
 

Om nieuwsploegen voor te bereiden op de mogelijkheid van een griepepidemie of ander biologisch noodgeval, huurde de Londense Fleet Street Clinic DuPont Personal Protection in om een trainingssessie te geven over “aan- en uitkleedprocedures” met betrekking tot beschermende uitrusting.

De Fleet Street Clinic organiseerde bij The Frontline Club in Londen een seminar voor 25 topjournalisten, cameramensen en producenten uit het Verenigd Koninkrijk en de VS. Ian Samson, Europees Trainingsspecialist bij DuPont Personal Protection, legde uit waarom het zo belangrijk is om, behalve de juiste beschermende uitrusting te kiezen, ook de integriteit te controleren, ervoor te zorgen dat de maat en pasvorm juist zijn en de uitrusting correct aan en uit te trekken en weg te gooien.

De Fleet Street Clinic is verantwoordelijk voor de medische veiligheid van nieuwsploegen, die vanwege hun werk vaak snel ter plaatse moeten zijn over de hele wereld. Voor optimale bescherming tegen schadelijke infectieziekten, stoffen, chemicaliën en andere biologische gevaren die zij tegenkomen wanneer ze verslag doen van nieuwsfeiten, verstrekt de Fleet Street Clinic hen geschikte vaccinaties, adviezen, medische hulpmiddelen en nu ook persoonlijke beschermingskits, vaak in een mum van tijd.

Dr. Richard Dawood, Medisch Directeur van de Fleet Street Clinic, is specialist in reisgeneeskunde en werkt al meer dan tien jaar in de nieuwssector, waar hij betrokken was bij het verslag van de SARS-uitbraak in 2003 en andere uitbraken en biologische gevaren over de hele wereld.

“Door met journalisten en andere mensen in de nieuwssector te praten, is het me duidelijk geworden dat er nu actie moet worden ondernomen om nieuwsploegen te beschermen tegen blootstelling aan griepvirussen en andere biologische gevaren”, zegt dr. Dawood.

”De kliniek heeft veel onderzoek gedaan naar welke producten de beste combinatie van bescherming, duurzaamheid, comfort en pasvorm bieden voor de taken in deze sector en we hebben beschermende basiskits samengesteld die kunnen worden aangepast voor specifieke omgevingen of risico´s. Deze kits worden direct door de kliniek geleverd en kunnen snel worden uitgereikt aan nieuwsteams die in gevaarlijke gebieden worden ingezet, met de geruststelling dat alles in de kit voldoende bescherming biedt.”

”De basiskit voor biologische gevaren bevat een beschermende overall van DuPont™ Tyvek® of Tychem®, een gasmasker, een veiligheidsbril, handschoenen en desinfecterende doekjes. We zijn Ian Samson van DuPont erg dankbaar voor zijn hulp bij het samenstellen van de kits en bij het informeren van onze klanten over het belang van goede technieken bij het aan- en uittrekken, het gebruik en het weggooien van de beschermende uitrusting en het belang van een goede training. Als onderdeel van de service van DuPont bood Ian aan om de training te geven in een speciale workshop en we kregen uitstekende reacties”, zei dr. Dawood.

Ian zei: “Het is niet zo dat je beschermende uitrusting aantrekt en er het beste van hoopt. Voor maximaal voordeel moeten mensen begrijpen wat de risico´s zijn, hoe ze de uitrusting moeten aantrekken zodat alle onderdelen met elkaar samenwerken en hoe ze de uitrusting moeten uittrekken en weggooien zonder dat daarbij hun veiligheid en die van hun collega´s en familie in gevaar komt na blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Training is daarbij van cruciaal belang en die bieden we graag aan voor de televisie- en krantenteams in Fleet Street.”

Na de presentatie zei een van de deelnemers in Fleet Street: “Het was een zeer waardevolle oefening. Zelfs mijn doorgewinterde collega-journalist vond de training nuttig en informatief.”