DuPont™ Tyvek® 500 Xpert en Tyvek® 400 Dual voldoen aan de eisen voor bescherming en comfort in de windenergiesector

Case Study
Case Study
Fabrieken | Comfortabele bescherming | DuPont Tyvek® overalls
 
 
 
DuPont™ Tyvek® 500 Xpert & Tyvek® 400 Dual meet the protections requirements of the wind power sector
 
 
 

Gamesa, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de windenergiesector, gebruikt momenteel twee modellen van Tyvek® overalls voor eenmalig gebruik voor de bescherming van zijn 600 werknemers van vier centrales in Spanje. In 2012 was het bedrijf al overtuigd van het Tyvek®verschil en koos het voor extra comfort met de Tyvek® 400 Dual, de kleding van twee stoffen die een combinatie biedt van goede bescherming en uitstekend comfort en een goede luchtdoorlaatbaarheid.

De beschermingseisen bij verschillende taken in de fabrieken waar turbinebladen worden gemaakt, worden allemaal gedekt door twee Tyvek® pakken dankzij de hoge beschermingsgraad van de Tyvek® 500 Xpert and Tyvek® 400 Dual Terwijl Tyvek® 500 Xpert het hele lichaam beschermt, biedt de Tyvek® 400 Dual kleding een combinatie van bescherming aan de voorkant met luchtdoorlaatbaarheid, dankzij de SMS aan de achterkant. Deze overall wordt gebruikt bij de fabrieksprocessen, van het walsen van de balk en behuizing van turbinebladen, tot het lijmen van de behuizingen en de eindafwerking van de bladen.

 
 
 
Gamesa wind power technology workers use Tyvek® single-use coveralls for protection
 
 
 

“We begonnen de Tyvek® 400 Dual twee jaar geleden te gebruiken in de werkgebieden waar alleen bescherming aan de voorkant nodig was. Tyvek® 500 Xpert, blijft echter onze referentiekleding voor persoonlijke bescherming vanwege de uitgebreide bescherming die deze biedt” zegt Iñigo Ardanaz, hoofd Preventie en Omgevingsbescherming Europa, regio ROW bij GAMESA en daarmee verantwoordelijk voor alle industriële vestigingen. “De eindbeslissing voor welke kleding we gingen gebruiken, werd genomen door de werknemers, na een praktijktest op hun werkplek met verschillende modellen overalls”, zegt hij. 

Persoonlijke bescherming is vereist op de werkplek in verband met het gebruik van klevende materialen en harsen. Ook moet het proces worden beschermd tegen stof en vuil dat bij het productie- en schuurproces vrijkomt.  Tyvek® 400 Dual biedt de bescherming, de duurzaamheid en het comfort van Tyvek® aan de voorkant en is voorzien van een groot ademend vlak van SMS aan de achterkant, van het hoofd tot de enkel, voor beter comfort. Andere eigenschappen voor comfort en veiligheid zijn de ergonomische capuchon die uit drie delen bestaat, de strakke sluiting op kritieke punten en extern gestikte naden voor betere bescherming tegen het doordringen van stoffen van buitenaf.

Op andere locaties van Gamesa biedt Tyvek® 500 Xpert robuuste en lichte bescherming tegen deeltjes in de lucht bij toepassingen zoals algemeen onderhoud en algemene werkzaamheden, automatisch spuiten etc.

GAMESA vertrouwt al meer dan 10 jaar op de oplossingen van DuPont™ Tyvek® .

Gamesa (www.gamesacorp.comMet meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 29.250 MW in 43 landen is Gamesa een wereldwijd toonaangevend bedrijf in windenergie. Zijn uitgebreide service omvat het ontwerp, de productie, de installatie en het beheer van bedrijfs- en onderhoudsdiensten (meer dan 19.500 MW).

Gamesa loopt ook voorop in de ontwikkeling, bouw en marketing van windparken. Het heeft 6.400 MW geïnstalleerd en heeft een portfolio van meer dan 18.300 MW in verschillende fasen van ontwikkeling in Europa, Amerika en Azië.