Tychem® 6000 F biedt een biologische barrière tegen zeer besmettelijke ziekteverwekkers

Case Study
Case Study
Ambulance van Altona gebruikt Tychem® F voor bescherming tegen ziekteverwekkers
 
 
 

Om zijn werknemers te beschermen kiest de ambulance van Hamburg-Altona, Duitsland voor Tychem® F als biologische barrière tegen zeer besmettelijke ziekteverwekkers.

Het Bernhard Nocht-instituut (BNI) in Hamburg is een van de vijf Duitse gerenommeerde centra voor het in quarantaine plaatsen en behandelen van zeer besmettelijke patiënten. Patiënten van wie wordt vermoed dat ze zeer besmettelijke virusinfecties bij zich dragen, zoals Ebola of SARS, worden meteen naar de geïsoleerde instelling van de klinische afdeling in BNI 1 gestuurd.

De brandweer en ambulance van Hamburg-Altona zijn verantwoordelijk voor transport van patiënten in de hoogste infectierisicogroep 3.3 in de speciaal uitgeruste ambulance voor infectiebeheersing. Alleen brandweerpersoneel met regelmatige training mag patiënten in de infectiebeheersingsambulance behandelen. Voor maximale veiligheid moet al het personeel een beschermend pak van Tychem® F van DuPont Personal Protection dragen, inclusief beschermende handschoenen en een kap met ademhalingsapparatuur. Na het gebruik wordt er een strenge ontsmettingsprocedure uitgevoerd.

De infectiebeheersingsambulance moet bemand worden door minimaal drie medewerkers. Twee van hen staan hebben direct contact met de patiënt, terwijl de derde, de zogenoemde ontsmetter, de chauffeur en leider is van het team. De patiëntruimte en de chauffeurscabine zijn op geen enkele manier verbonden (behalve via een intercom). Dit betekent dat de chauffeur wel een beschermend pak, maar geen kap met ademhalingsapparatuur hoeft te dragen tijdens transport.

Na contact met een besmette patiënt moet het beschermende pak vijf minuten worden ontsmet met verdund perazijnzuur voordat het wordt uitgetrokken. Zodra het transport is voltooid, heeft de leider/chauffeur van het team de taak om zijn twee collega's te ontsmetten. Hiervoor trekt hij of zij een standaard ademmasker, beschermende handschoenen en rubberen laarzen aan naast het beschermende pak van Tychem® F dat al aangetrokken was.

De infectiebeheersingsambulance wordt te allen tijde bijgestaan door een normale ambulance met twee man personeel. Deze twee hulpverleners zijn reservepersoneel, voor het geval de collega's aan boord van de infectiebeheersingsambulance vervangen moeten worden of extra hulp nodig hebben. Zij dragen dan ook eveneens beschermende pakken van Tychem® F. De ondersteunende ambulance dient ook als besmettingsvrije zone om materiaal in te bewaren.

Dit soort patiënttransporten wordt altijd bijgewoond door een ambulancearts en het hoofd van de ambulance, elk met hun assistenten, en een hoge ambtenaar die de operatie leidt. Al met al zijn bij een infectiesituatie vier voertuigen en tien mensen betrokken. Maar vóór het gebruik van Tychem® F waren deze aantallen twee keer zo hoog.

In het verleden moest de brandweer van Hamburg, afhankelijk van de transporttijd, altijd voldoende personeel achter de hand houden. Een van de belangrijkste redenen voor de omvang van dergelijke operaties was niet alleen dat de volledig bedekkende chemische overall erg zwaar was voor het ambulancepersoneel, maar vooral dat de toepassingstijd (30 minuten) ernstig werd ingeperkt door het ademhalingsapparaat (perslucht).

Tychem® F maakt het werk veel eenvoudiger vergeleken met eerder gebruikte volledig bedekkende chemische overalls en biedt dezelfde bescherming tegen bacteria en virussen. Met Tychem® F kan ambulancepersoneel zich beschermen met een transparante kap met ademhalingsapparaat waardoor verse lucht wordt aangevoerd via een filter/ventilator buiten het pak, dat wordt bevestigd aan de riem. Er wordt een kleine overdruk gecreëerd onder de kap om het risico van binnendringende ziekteverwekkers te beperken en de batterij van het ademhalingsapparaat gaat acht uur mee.

Vergeleken met voorheen is nu slechts de helft van het aantal mensen nodig bij een infectiesituatie. De behoefte aan mankracht, uitrusting en logistiek wordt zo sterk verminderd.

 
 
 

SafeSPEC_Logo
SafeSPEC™

Vind uw juiste beschermende product voor uw werk met SafeSPEC™

DPT19_25132_US_resource_library_120x120px.gif
Bronbibliotheek

Vind hier technische informatie, video's, webinars en case studies

dpt19_25132_us_where_to_buy_120x120px.gif
Waar te kopen