Voor GOLDEA ‘The Roman Night’ legt DuPont™ Surlyn® de contrasten van het clair-obscur vast

the-roman-night-surlyn-690_393
De GOLDEA ‘The Roman Night’ fles met zijn sterke contrasten, is afgewerkt met een dikke ultra-transparante Surlyn® dop en dat creëert een meesterwerk van design dat het iconische zwart en goud van de Serpenti ring nog beter laat uitkomen. (Foto © BVLGARI).

Voor GOLDEA ‘The Roman Night’ legt DuPont™ Surlyn® de contrasten van het clair-obscur vast

Aansluitend op de stijl van de fles die symbool staat voor GOLDEA, heeft BVLGARI de verpakking van zijn beroemde geur opnieuw ontwikkeld tot een subtiele symbiose van licht en schaduw. De nieuwe verpakking roept de sensuele, romantische stemming op van een heldere sterrennacht in de eeuwige stad Rome, gevat tussen mysterie en betovering. Voor deze nieuwste geur in de GOLDEA lijn, heeft BVLGARI een fles in clair-obscur gekozen, waarin de sterke tonale contrasten van licht en schaduw worden vastgelegd. De diepzwart gelakte fles is bekroond met een dikke, maar toch unieke transparante, ellipsvormige dop, die gemaakt is van DuPont™ Surlyn®.

Met GOLDEA 'The Roman Night', wilde BVLGARI de geschiedenis van GOLDEA opnieuw vormgeven, en tegelijkertijd de unieke identiteit en het unieke design van het merk sterker neerzetten. BVLGARI heeft het iconische waterdruppel-silhouet van de GOLDEA fles behouden, maar de dop heeft een uniek design gekregen om het te onderscheiden van de eerdere geurlijnen: GOLDEA en Rose GOLDEA. Bij deze zijn de beide zijfacetten van de dop gemaakt van Surlyn®. De dop van ‘The Roman Night’ is echter gevormd in één enkele spuitgietsessie. Dat maakt het licht diffuser en stuurt de aandacht juist naar het zwart en goud van de Serpenti ring – de signatuur van het merk – dat weerspiegeld wordt aan de binnenkant van de dop.

Voor Matic Plast Milano, een Italiaanse specialist in thermoplastische spuitgietvormen, voldeed alleen de Surlyn® hars aan de veeleisende specificaties voor dit project. "We moesten een grote, ultra-transparante dop ontwikkelen met een uitstekende afwerking van het oppervlak en een onzichtbaar injectiepunt dat allemaal in één proces gevat moest worden; in overeenstemming met BVLGARI, hebben we natuurlijk voor Surlyn® gekozen, een gerenommeerd materiaal waar wij al vele jaren mee werken,” vertelt Giovanni Patti, President van Matic Plast Milano. “En omdat we tot esthetische perfectie van het uiteindelijke component wilden komen en omdat we de luxe uitstraling van de verpakking nog verder wilden verhogen, hebben we daarnaast een vernieuwend productieproces bedacht en ontwikkeld. Dat concept hebben we als internationaal patent gedeponeerd om deze innovatie en het proces dat daarmee samenhangt te beschermen,” vervolgt Giovanni Patti.

"Wij zijn heel blij met deze nieuwe samenwerking tussen BVLGARI en Matic Plast Milano. Surlyn® geldt nog steeds als het referentiemateriaal voor merken wanneer zij hun assortiment willen uitbreiden en dat maakt het mogelijk om het paradepaardje van hun design om te vormen naar meerdere variaties," zegt Maria Carcolé, Marketing Manager Perfumes & Cosmetics van DowDuPont EMEA.

Over DowDuPont Materials Science

DowDuPont Materials Science, een divisie van DowDuPont (NYSE: DWDP), combineert wetenschappelijke en technologische kennis om eersteklas materiaalwetenschappelijke oplossingen te ontwikkelen die essentieel zijn voor de menselijke vooruitgang. De divisie heeft een van de sterkste en breedste toolkits binnen de sector, met robuuste technologie, integratie van activa, schaal en competitieve vaardigheden waarmee de divisie complexe wereldwijde uitdagingen kan aanpakken. De marktgedreven en toonaangevende portefeuille van geavanceerde materialen, industriële tussenproducten en kunststof van DowDuPont Materials Science biedt een breed scala aan verschillende op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor klanten in snelgroeiende markten zoals verpakkingen, infrastructuur en consumentenzorg. DowDuPont wil de divisie Materials Science afsplitsen tot een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf. Ga voor meer informatie naar www.dow-dupont.com.