DuPont wordt zelfstandige onderneming met een unieke positie om innovatiegestuurde groei en waarde voor de aandeelhouder te stimuleren

  • Vormt een sterker gefocuste, multi-industriële onderneming die zeer gespecialiseerde producten en oplossingen levert die in lijn zijn met sterke groei en kansen voor hoge rendementen in transformerende markten
  • Begint de normale beurshandel onder het handelssymbool “DD”

WILMINGTON, Delaware (VS), 3 juni 2019 – DuPont de Nemours, Inc. (“DuPont”) de vooraanstaande innovatieleverancier van waardetoevoegende, gespecialiseerde oplossingen die de industrie en het leven van alledag helpen te transformeren, heeft vandaag haar debuut als zelfstandige onderneming aangekondigd, na de succesvolle afsplitsing van haar Agriculture Division, die nu zelfstandig verdergaat als Corteva, Inc. (“Corteva”). De onderneming was voorheen bekend onder de naam DowDuPont Inc. De gewone aandelen DuPont worden met ingang van vandaag op de New York Stock Exchange (NYSE) verhandeld onder het handelssymbool “DD.”

“Het nieuwe DuPont gaat vandaag van start met leidende marktposities in vier kernmarkten en met een sterke verscheidenheid op het gebied van geografie, klanten en eindmarkten,” zei Ed Breen, Executive Chairman van DuPont. “De onderneming verwacht dat het de groei van het BBP zal overstijgen door middel van gedisciplineerde innovatie, een niet-aflatende focus op rendement op geïnvesteerd vermogen en een optimale kostenstructuur. Met deze prioriteiten, in combinatie met actief portefeuillebeheer en de toewijding om het vermogen renderend te laten zijn, zal DuPont met vastberadenheid gefocust blijven op het leveren van waarde voor onze aandeelhouders.”

Marc Doyle, de Chief Executive Officer van DuPont, voegde daaraan toe, “DuPont verkeert in een unieke positie om de uitgebalanceerde portefeuille, diepgaande relatie met de klanten, expertise in R&D en het concurrerende bedrijfsmodel op een hoger plan te brengen om op de markt te kunnen winnen en om de waarde voor alle belanghebbenden te kunnen verhogen. De onderneming is gedifferentieerd op basis van haar expertise op het gebied van materialen, bestanddelen en oplossingen die op één lijn ligt met aantrekkelijke, sterk-groeiende markttrends – met name gezondheid en wellness, geavanceerde mobiliteit, connectiviteit en duurzaamheid – waarbij onze door de klant aangestuurde innovatie en onze waardetoevoegende oplossingen een transformerende rol spelen.”

DuPont is vertegenwoordigd in ruim 70 landen en het hoofdkantoor bevindt zich in Wilmington, Delaware (VS). Het bedrijf beschikt over ongeveer 170 productielocaties, meer dan 10 R&D centra over de hele wereld en 10 innovatiecentra over de hele wereld.

Onmiddellijk na de verspreiding van de gewone aandelen Corteva op 1 juni 2019, heeft DuPont een 1-voor-3 samenvoeging van aandelen afgerond. Als gevolg daarvan hebben de houders van gewone aandelen DuPont nu één gewoon aandeel DuPont voor elke drie gewone aandelen DowDuPont die zij voor de samenvoeging van de aandelen hadden.

Meer informatie over DuPont vindt u op www.dupont.com.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) is wereldwijd een toonaangevende innovator met op technologie gebaseerde materialen, bestanddelen en oplossingen waarmee we de industrie en het leven van alledag helpen te transformeren. Onze medewerkers passen uiteenlopende vormen van wetenschap en expertise toe om klanten vooruit te helpen met hun beste ideeën en om essentiële innovaties te leveren aan kernmarkten, zoals elektronica, transport, bouw, gezondheid en wellness, voeding en arbeidsveiligheid. Kijk voor meer informatie op www.dupont.com.