DuPont vermeld in de 2015 Thomson Reuters Top 100 Global Innovator

DuPont erkend als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld voor het vijfde achtereenvolgende jaar

Mechelen, 13 november 2015 – Thomson Reuters noemt DuPont een 2015 Top Global Innovator, waardoor het bedrijf voor het vijfde achtereenvolgende jaar deel uitmaakt van deze prestigieuze lijst. Het programma eert bedrijven en instellingen over de hele wereld die nieuwe technologieën creeëren en ze tot leven brangen door middel van commercialisering

“De wetenschapsgebaseerde innovatie van DuPont leidt tot ‘real-world’ oplossingen, stimuleert de groei voor het bedrijf en haar aandeelhouders en biedt oplossingen voor ‘s werelds grootste uitdagingen,” zei Senior Vice President en Chief Science & Technology Officer Douglas Muzyka. “We zijn vereerd opgenomen te zijn in de Top 100 Global Innovator list, omdat het een erkenning is van de impact die onze innovaties hebben op de wereldmarkt..”

Onder DuPont’s innovaties behoren geavanceerde enzymen en duurzame biomassa supply chain voor één van 's werelds eerste cellulose-ethanol fabrieken in Nevada, Iowa, DuPont™ Corian® oppervlaktemateriaal waarop telefoons en tablets draadloos kunnen opgeladen worden, nieuwe dunne en rekbare geleidende materialen voor draagbare elektronica, DuPont™ Kevlar® geavanceerde ballistische bescherming en consumentenproducten, Tyvek® HomeWrap® en medische verpakking, Nomex® thermische beveiliging, Optimum® AcreMax® beschermende producten tegen insecten, Sorona® vezels uit hernieuwbare bronnen, Rynaxypyr® insectenbestrijding, bekroonde DuPont™ Solamet® fotovoltaïsche metallisatiepasta's die helpen om het vermogen van zonnepanelen aanzienlijk te verhogen en DuPont™ Danisco® HOWARU® Cardio premium probiotic, die een aanzienlijke verbetering van de totale cholesterol en LDL-cholesterolgehalte realiseren. In 2014 realiseerde DuPont ongeveer $9 miljard omzet van nieuwe producten en toepassingen die gelanceerd werden tussen 2011 and 2014. Hetzelfde jaar publiceerden DuPont wetenschappers en ingenieurs zo’n 300 artikels in wetenschappelijke tijdschriften, en had DuPont meer dan 3000 technologie overeenkomsten gesloten met bedrijven en universiteiten.

De Thomson Reuters 2015 Top 100 Global Innovator methodologie is gebaseerd op vier hoofdcriteria: het totaal aantal patenten, octrooiaanvraag-tot subsidie slagingspercentage, wereldwijde bereik van de portefeuille en patent invloed zoals blijkt uit citaten. Het volledige rapport is beschikbaar op http://www.stateofinnovation.com.

                                                                  # # #

DuPont (NYSE: DD) voorziet de wereldmarkt sinds 1802 van hoogkwalitatieve wetenschap en techniek in de vorm van innovatieve producten, materialen en diensten. Het bedrijf gelooft erin dat we, door samenwerking met klanten, regeringen, ngo’s en thought leaders, oplossingen kunnen vinden voor mondiale uitdagingen als de zorg voor voldoende gezonde voeding voor iedereen, het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het beschermen van mensenlevens en het milieu. Ga voor meer informatie over DuPont en zijn streven naar inclusive innovation naar www.dupont.com.

                                                                    # # #