DuPont Mechelen Viert 50 Jaar Productie van Kunststoffen

DuPont_Mechelen_met_taart
VLNR: Voorzitter Chris Backx van de gemeenteraad van Mechelen, burgemeester Bart Somers en schepen Katleen Den Roover snijden de verjaardagstaart aan bij DuPont in Mechelen

Mechelen, 9 oktober 2018 –  Wat is de overeenkomst tussen de koplampen van de Audi A4, de motorsteunen van de Mercedes-Benz E-Class coupé en de schakelaars in zonnepanelen? Ze worden gemaakt van DuPont producten afkomstig uit Mechelen. DuPont in Mechelen, een productielocatie van DuPont Transportation & Advanced Polymers, eenDowDuPont Specialty Products Division, vierde op 8oktober dat het 50 jaar geleden begon met de productie van geavanceerdeplastics.

Tijdens een speciale ceremonie sneden burgemeester Bart Somers van Mechelen, schepen Katleen Den Roover en voorzitter Chris Backx van de gemeenteraad een speciale verjaardagstaart aan voor huidige en oud-medewerkers van DuPont Mechelen.Tijdens een rondgang door het bedrijf werdenverschillende gepensioneerde medewerkers van het eerste uur gevraagd naar hun ervaringen op de locatie, en demonstreerden enkele van de jongste huidige medewerkers de meest moderne technische installaties die DuPont onlangs in gebruik nam. De huidige investeringen in milieuverbeteringen werden ook aan burgemeester en schepenen getoond. “We investeren op dit moment twee miljoen euro in geluidsbeperkende maatregelen voor onze silo’s”, zegt plant manager René de Jonge. "Dat is belangrijk voor onze buren, en de eerste resultaten zijn positief.”

"De productie van plastics begon bij DuPont in Mechelen in 1968 met Dymetrol”, vervolgt deJonge. "Sindsdien maken wij verschillende typen gespecialiseerde plastics, die in tal van toepassingen worden gebruikt. " DuPont Crastin®, DuPont™ Rynite® en DuPont Zytel® zijn productnamen die de meeste consumenten misschien niets zeggen, maar zij gebruiken ze vrijwel elke dag, zonder het te weten. Veel producten uit Mechelen worden gebruikt in de automobielindustrie. "Onze gespecialiseerde plastics vervangen vaak metalen onderdelen in auto’s, wat gewichtsbesparing mogelijk maakt, waardoor autofabrikanten auto’s kunnen ontwerpen en bouwen die zuiniger met energie omgaan dan voorheen. Wanneer je het bekijkt over de gehele levensduur van een auto, is het positieve milieu-effect van kunststoffen om het brandstofverbruikt te verminderen aanzienlijk. "Vooral de sterke vraag naar het nieuwe product Zytel® HTN, dat bestand is tegen temperaturen van meer dan 300 graden Celsius, is daarbij van groot belang. Dergelijke toepassingen geven de productie in Mechelen een enorme stimulans.” Maar ook onderdelen voor zonnepanelen, espressomachines, skibindingen, rollerskates en striijkijzers worden gemaakt met kunststoffen uit Mechelen.

De Jonge noemt uit concurrentieoverwegingen geen productiecijfers. “Maar”, zegt hij, “de vraag naar onze producten is hoog en groei sterk.De investeringen geven aan dat het moederbedrijf vertrouwen heeft in deze vestiging. Afgelopen jaar nog, bij voorbeeld, werd een aanzienlijke investering gedaan in een ultramoderne productielijn waarmee de productiecapaciteit voor de meest speciale nieuwe producten is vergroot. En voor de toekomst liggen verdere plannen om te vernieuwen klaar om de concurrentiepositie van DuPont in Mechelen in de Europese markt te versterken.”

Over DuPont Transportation & Advanced Polymers

DuPont Transportation & Advanced Polymers (T&AP), een business van DowDuPont Specialty Products Division,biedt een breed assortiment op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor transport, electronica, industriële en consumentenmarkten. T&AP werkt nauw samen met haar klanten om innovatie mogelijk te maken door zijn kennis en expertise te gebruiken op het gebied van polymeren en materiaalwetenschap. T&AP werkt met klanten door de gehele waardeketen heen om systeemoplossingen in materialen mogelijk te maken voor veeleisende toepassingen en toepassingsgebieden.

 

Over DowDuPont Specialty Products Divisie

DowDuPont Specialty Products, een divisie van DowDuPont (NYSE: DWDP), is een internationaal innovatief vooraanstaand bedrijf met op technologie gebaseerde materialen, ingrediënten en oplossingen die helpen sectoren en het dagelijkse leven te transformeren. Onze werknemers passen diverse wetenschappelijke benaderingen en ervaringen toe om klanten te helpen bij het ontwikkelen van hun beste ideeën en om essentiële innovaties binnen belangrijke markten te leveren, inclusief elektronica, transport, bouw, gezondheidszorg, eten en drinken en veiligheid en bescherming. DowDuPont wil de divisie Specialty Products afsplitsen tot een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf. Ga voor meer informatie naar www.dow-dupont.com.