Dowdupont Kondigt De Namen Aan Voor De Drie Onafhankelijke Ondernemingen Die Het Wil Oprichten, En Dat Reflecteert Een Volgende Stap Richting De Splitsing

  • De Agriculture Division wordt Corteva Agriscience™, de naam is een weerspiegeling van het doel om het leven te verrijken van zowel de mensen die producen als de mensen die consumeren
  • De Materials Science Division zal de naam Dow krijgen, deze onderneming zal ook de Dow diamant als logo behouden, en verder bouwen op de 121-jarige geschiedenis van innovatie en waardecreatie die wereldwijd erkent wordt
  • De Specialty Products Division zal het nieuwe DuPont worden, dat een 215-jarige nalatenschap voortzet van op wetenschap gebaseerde innovatie om industrieën en het dagelijkse leven te transformeren
     

MIDLAND, Michigan (VS) en WILMINGTON, Delaware (VS), 26 februari 2018 – DowDuPont™ (NYSE:DWDP) heeft vandaag de bedrijfsnamen aangekondigd die de divisies zullen aannemen, zodra zij, zoals beoogd, zijn opgesplitst in drie afzonderlijke ondernemingen. Hoewel sommige productnamen zullen veranderen bij de splitsing, zullen veel producten binnen ieder van de beoogde ondernemingen onder hun huidige, algemeen bekend staande merknaam verkocht blijven worden.

Ed Breen, chief executive officer van DowDuPont, zei: “Onze selectie van deze bedrijfsnamen is een belangrijke mijlpaal in het proces om drie sterke, onafhankelijke ondernemingen op te richten, en elke naam reflecteert de unieke sterke punten en waardepropositie van de onderneming die het zal vertegenwoordigen. Op onze weg naar de toekomst zal een kritiek deel van ons werk bestaan uit het verder uitbouwen en versterken van de mondiale bedrijfsnamen die uiting geven aan de belofte die wij aangaan tegenover onze klanten, medewerkers, investeerders en al onze belanghebbenden om waarde te vergroten door middel van innovatie.”

Andrew Liveris, executive chairman van DowDuPont zei: “De teams van Dow en DuPont hebben in zes korte maanden tijd ongelofelijke vorderingen geboekt en de aankondiging van vandaag laat opnieuw de ongekende waardecreatiepotentie zien van deze historische fusie en de daaraan gekoppelde opsplitsing in drie nieuwe ondernemingen. We zijn volledig gefocust op het naar boven brengen van de kosten- en groeisynergieën, het voldoen aan de verwachtingen van onze groei-investeringen en onze innovatie-pijplijn en ons op te splitsen in drie toonaangevende ondernemingen in de industrie volgens de ingekorte tijdlijn die wij onlangs hebben aangekondigd.”

De beoogde Agriculture onderneming, met het hoofdkantoor in Wilmington, Delaware (VS), zal de naam Corteva Agriscience (uitgesproken als: koor-tie-vaa) gaan voeren. Deze naam is gebaseerd op een combinatie van woorden die “hart” en “natuur” betekenen.

James C. Collins, Jr., chief operating officer van de Agriculture Division van DowDuPont, zei: “In Corteva Agriscience™ brengen we drie businesses samen die diepgaande banden hebben met generaties boeren en die daar zeer toegewijd aan zijn. Onze nieuwe naam is een weerspiegeling van onze belofte om zowel de productiviteit van de boeren als de gezondheid en het welvaren van de klanten die zij bedienen te verhogen. Onze naam weerspiegelt ons doel: het leven verrijken van zowel de mensen die producen als de mensen die consumeren om daarmee de vooruitgang van toekomstige generaties zeker te stellen. Met de meest gebalanceerde productenportefeuille in de industrie, bijna een eeuw aan landbouwkundige ervaring en een ongeëvenaarde innovatiemotor, richten wij een nieuwe landbouwonderneming op die zal samenwerken met het complete voedsel-ecosysteem om op duurzame en efficiënte wijze een betrouwbaar aanbod van gezonde voeding te produceren.”

Met ruim $ 14 miljard aan pro forma inkomsten in 2017 en $ 2,6 miljard aan pro forma bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) in 2017, heeft de Agriculture Division de breedste en meest gebalanceerde portefeuille op het gebied van zaden en gewasbescherming ter wereld en een sterke pijplijn van nieuwe producten die de onderneming in staat stellen om de boeren nu en op de lange termijn aanzienlijke waarde te blijven verschaffen.

Hoewel Corteva Agriscience™ de bedrijfsnaam zal worden, nadat de divisie is afgesplitst van DowDuPont, zal de onderneming producten blijven aanbieden onder een aantal van de bekendste topmerknamen binnen de landbouw: Pioneer®, Mycogen®, het onlangs gelanceerde Brevant™ Zaden, en bekroonde gewasbeschermingsproducten, zoals Aproach® Prima fungicide en Quelex™ herbicide met de werkzame stof Arylex™, net als andere merken die de onderneming zal introduceren als het nieuwe producten op de markt brengt.

De Corteva Agriscience™ identiteit en het logo zijn eveneens vandaag aangekondigd en zijn te zien op www.corteva.com.

Met betrekking tot de beoogde Materials Science onderneming, die gevestigd is in Midland, Michigan (VS), vertelde Jim Fitterling, chief operating officer van de Materials Science Division van DowDuPont: “De naam Dow en de Dow diamant hebben een uitzonderlijk sterke basis van waaruit wij verder zullen groeien en onze klanten zullen bedienen. De iconische rode diamant zal voor al onze belanghebbenden dienen als teken van onze continuïteit, terwijl wij bouwen aan de meest innovatieve, klantgerichte, allesomvattende en duurzame materials science onderneming ter wereld. Wij zullen Dow’s lange historie op het gebied van innovatie voortzetten en we zullen ons concentreren op Dow’s kernwaarden met betrekking tot respect voor mensen, integriteit en bescherming van onze planeet.”

Met bijna $ 44 miljard aan pro forma inkomsten[1] in 2017 en $ 9,1 miljard aan pro forma bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA1) in 2017, is de Materials Science Division de voornaamste leverancier van materials science oplossingen, en versterkt het de integratie- en innovatiekracht om te kunnen focussen op drie sterk groeiende marktverticalen – verpakkingen, infrastructuur en consumentenzorg.

De beoogde Specialty Products onderneming, met het hoofdkantoor in Wilmington, Delaware (VS), zal het nieuwe DuPont worden, en het is een weerspiegeling van de kracht van haar op technologie gebaseerde specialty businesses met zeer gedifferentieerde producten en oplossingen die industrieën en het dagelijkse leven transformeren.

Marc Doyle, chief operating officer van de Specialty Products Division van DowDuPont, zei: “Ruim 200 jaar al kijken klanten naar DuPont als zij hulp nodig hebben om hun beste ideeën om te zetten in producten voor de echte wereld. Wij creëren een vooraanstaande, innovatiegedreven leider in specialties, waarbij wij deskundigheid en bedrijfsmiddelen meebrengen vanuit de nalatenschap van zowel Dow als DuPont, en dat biedt de essentiële voordelen die onze klanten – en de wereld – nodig hebben om te kunnen gedijen. Wij zijn er uitermate trots op dat deze onderneming de naam DuPont™ verder de toekomst in meeneemt.”

Met $ 21 miljard aan pro forma inkomsten[2] in 2017 en $ 5,3 miljard aan pro forma bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA2), bevindt de beoogde Specialty Products onderneming zich in een goede positie voor groeimogelijkheden waar de samenwerking met klanten en innovatie van hoofdbelang zijn voor het creëren van waarde.

De aanvullende werkzaamheden voor het ontwikkelen van de merken voor de beoogde Materials Science onderneming en de beoogde Specialty Products onderneming zijn volop aan de gang.

Zoals eerder deze maand aangekondigd, is de verwachting dat Materials Science aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 wordt afgesplitst. Van Agriculture en Specialty Products is de verwachting dat zij zich 1 juni 2019 afsplitsen.

Over DowDuPont

DowDuPont (NYSE: DWDP) is een holding die bestaat uit The Dow Chemical Company en DuPont, met als doel om sterke, onafhankelijke, beursgenoteerde bedrijven te vormen op het gebied van landbouw, materiaalwetenschap en gespecialiseerde producten die zullen voorgaan in hun respectievelijke branches dankzij productieve, op wetenschap gebaseerde innovatie, om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten en om te helpen wereldwijde uitdagingen op te lossen. Ga voor meer informatie naar www.dow-dupont.com.

FORWARD-LOOKING STATEMENTS
 

This communication contains “forward-looking statements” within the meaning of the federal securities laws, including Section 27A of the Securities Act of 1933, as amended, and Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended. In this context, forward-looking statements often address expected future business and financial performance and financial condition, and often contain words such as “expect,” “anticipate,” “intend,” “plan,” “believe,” “seek,” “see,” “will,” “would,” “target,” and similar expressions and variations or negatives of these words.
 

On December 11, 2015, The Dow Chemical Company (“Dow”) and E. I. du Pont de Nemours and Company (“DuPont”) entered into an Agreement and Plan of Merger, as amended on March 31, 2017, (the “Merger Agreement”) under which the companies would combine in an all-stock merger of equals transaction (the “Merger”). Effective August 31, 2017, the Merger was completed and each of Dow and DuPont became subsidiaries of DowDuPont (Dow and DuPont, and their respective subsidiaries, collectively referred to as the "Subsidiaries").

Forward-looking statements by their nature address matters that are, to varying degrees, uncertain, including the intended separation, subject to approval of the Company’s Board of Directors, of DowDuPont’s agriculture, materials science and specialty products businesses in one or more tax efficient transactions on anticipated terms (the “Intended Business Separations”). Forward-looking statements are not guarantees of future performance and are based on certain assumptions and expectations of future events which may not be realized. Forward-looking statements also involve risks and uncertainties, many of which are beyond the Company’s control. Some of the important factors that could cause DowDuPont’s, Dow’s or DuPont’s actual results to differ materially from those projected in any such forward-looking statements include, but are not limited to: (i) costs to achieve and achieving the successful integration of the respective agriculture, materials science and specialty products businesses of Dow and DuPont, anticipated tax treatment, unforeseen liabilities, future capital expenditures, revenues, expenses, earnings, productivity actions, economic performance, indebtedness, financial condition, losses, future prospects, business and management strategies for the management, expansion and growth of the combined operations; (ii) costs to achieve and achievement of the anticipated synergies by the combined agriculture, materials science and specialty products businesses; (iii) risks associated with the Intended Business Separations, including conditions which could delay, prevent or otherwise adversely affect the proposed transactions, including possible issues or delays in obtaining required regulatory approvals or clearances related to the Intended Business Separations, associated costs, disruptions in the financial markets or other potential barriers; (iv) disruptions or business uncertainty, including from the Intended Business Separations, could adversely impact DowDuPont’s business (either directly or as conducted by and through Dow or DuPont), or financial performance and its ability to retain and hire key personnel; (v) uncertainty as to the long-term value of DowDuPont common stock; and (vi) risks to DowDuPont’s, Dow’s and DuPont’s business, operations and results of operations from: the availability of and fluctuations in the cost of energy and feedstocks; balance of supply and demand and the impact of balance on prices; failure to develop and market new products and optimally manage product life cycles; ability, cost and impact on business operations, including the supply chain, of responding to changes in market acceptance, rules, regulations and policies and failure to respond to such changes; outcome of significant litigation, environmental matters and other commitments and contingencies; failure to appropriately manage process safety and product stewardship issues; global economic and capital market conditions, including the continued availability of capital and financing, as well as inflation, interest and currency exchange rates; changes in political conditions, business or supply disruptions; security threats, such as acts of sabotage, terrorism or war, natural disasters and weather events and patterns which could result in a significant operational event for the Company, adversely impact demand or production; ability to discover, develop and protect new technologies and to protect and enforce the Company’s intellectual property rights; failure to effectively manage acquisitions, divestitures, alliances, joint ventures and other portfolio changes; unpredictability and severity of catastrophic events, including, but not limited to, acts of terrorism or outbreak of war or hostilities, as well as management’s response to any of the aforementioned factors. These risks are and will be more fully discussed in the current, quarterly and annual reports filed with the U. S. Securities and Exchange Commission by DowDuPont. While the list of factors presented here is, considered representative, no such list should be considered to be a complete statement of all potential risks and uncertainties. Unlisted factors may present significant additional obstacles to the realization of forward-looking statements. Consequences of material differences in results as compared with those anticipated in the forward-looking statements could include, among other things, business disruption, operational problems, financial loss, legal liability to third parties and similar risks, any of which could have a material adverse effect on DowDuPont’s, Dow’s or DuPont’s consolidated financial condition, results of operations, credit rating or liquidity. None of DowDuPont, Dow or DuPont assumes any obligation to publicly provide revisions or updates to any forward-looking statements whether as a result of new information, future developments or otherwise, should circumstances change, except as otherwise required by securities and other applicable laws. A detailed discussion of some of the significant risks and uncertainties which may cause results and events to differ materially from such forward-looking statements is included in the section titled “Risk Factors” (Part I, Item 1A) of DowDuPont’s 2017 annual report on Form 10-K.
 

Unaudited Pro Forma Financial Information
 

 In order to provide the most meaningful comparison of results of operations and results by segment, supplemental unaudited pro forma financial information has been included in the following financial schedules. The unaudited pro forma financial information is based on the historical consolidated financial statements and accompanying notes of both Dow and DuPont and has been prepared to illustrate the effects of the Merger, assuming the Merger had been consummated on January 1, 2016. For the pro forma sales and operating EBITDA information provided above, activity prior to August 31, 2017 (the “Merger Date”) was prepared on a pro forma basis (the “unaudited pro forma information”) and activity after the Merger Date was prepared  on a combined basis under accounting principles generally accepted in the United States of America (“U.S. GAAP”).  The unaudited pro forma information was prepared in accordance with Article 11 of Regulation S-X.  Pro forma adjustments have been made for (1) the preliminary purchase accounting impact, (2) accounting policy alignment, (3) eliminate the effect of events that are directly attributable to the Merger Agreement (e.g., one-time transaction costs), (4) eliminate the impact of transactions between Dow and DuPont, and (5) eliminate the effect of consummated divestitures agreed to with certain regulatory agencies as a condition of approval for the Merger. The unaudited pro forma financial information has been presented for informational purposes only and is not necessarily indicative of what DowDuPont's results of operations actually would have been had the Merger been completed as of January 1, 2016, nor is it indicative of the future operating results of DowDuPont. The unaudited pro forma financial information does not reflect any cost or growth synergies that DowDuPont may achieve as a result of the Merger, future costs to combine the operations of Dow and DuPont or the costs necessary to achieve any cost or growth synergies. 
 

[1] De pro forma inkomsten en bedrijfsresultaten voor afschrijvingen (EBITDA) 2017 voor de Materials Science Division zijn gebaseerd op de gecombineerde pro forma resultaten van de Performance Materials & Coatings, Industrial Intermediates & Infrastructure en Packaging & Specialty Plastics segmenten, zoals opgenomen in het DowDuPont jaarverslag 2017, Formulier 10-K.
 

[2] De pro forma inkomsten en bedrijfsresultaten voor afschrijvingen (EBITDA) 2017 voor de Specialty Products Division zijn gebaseerd op de gecombineerde pro forma resultaten van de Electronics & Imaging, Nutrition & Biosciences, Transportation & Advanced Polymers en Safety & Construction segmenten, zoals opgenomen in het DowDuPont jaarverslag 2017, Formulier 10-K.